Başkent Üniversitesi'nden Bakan Pepe'ye yanıt

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 13:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin ?Kızılcahamam'daki 144 bin metrekarelik alan üzerindeki binanın 1990'lı yıllarda Başkent Üniversitesine bedelsiz verildiğini ve alanın yeni ünitelerle genişletildiğinin tespit edildiği?ni ileri sürmesi üzerine Üniversite'den belgeli yanıt geldi. Üniversite, ?Tahsisli alanlarda Orman Bakanlığı elemanlarınca tespit edilen yasal kullanım alanları dışına kesinlikle çıkılmadığını? açıkladı.

Başkent Üniversitesi ile Bakan Pepe arasındaki Kızılcahamam'daki bina polemiği yeni bir boyuta taşındı. Üniversite, ?Tahsisli alanlardaki yasal kullanım alanları dışına kesinlikle çıkılmadığı gibi, tahsis sınırları dışındaki ormanlık sahalarda ne bir ağaca dokunmuş, ne bir dal kesmiş ne de bir inşaat yapmıştır? açıklaması yaptı. Üniversite, Bakan'ın iddialarına 6 maddelik yanıt verdi.

Başkent Üniversitesi'nin verdiği yanıtlar şöyle:

?-Orman Bakanlığı'nca defalarca ihaleye çağrılmasına rağmen alıcı bulamayan metruk ve harabe haldeki natamam bina üniversitemiz tarafından Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencilerinin de staj ve eğitimlerini gerçekleştirebilecekleri bir uygulama oteli olarak kullanılmak üzere 26.03.1996 tarihi ve 153 sayılı makam onayı ile Orman Bakanlığı'na 55.608.450.000 TL ödenerek satın alınmıştır.

-Harabe halindeki binanın içinde yer aldığı 14.000 m2'lik alan 16.04.1996 tarihinde üniversitemiz kullanımına bırakılmış, Orman Bakanlığı yetkili elemanları tarafından tutanak tanzim edilmek suretiyle sınırları tespit edilmiş ve tarafımıza teslim edilmiştir. Teslim edilen bu arazi üniversitemiz tarafından tel çit ile çevrilerek koruma altına alınmıştır.

-Bugünkü Patalya Oteli ise harabe halindeki bina da üniversitemizce gerekli her türlü izinler alınmak suretiyle yapılan yoğun tadilatlar ve ilave inşaatlar ile 8.5 ay gibi kısa bir zamanda günümüz şartlarına uygun olarak tamamlanmış ve güzide bir tesis halinde 29.12.1996 tarihinde hizmete açılmıştır.

-Üniversitemize bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Diyet Bölümü öğrencilerinin de söz konusu tesislerden yararlanmasına imkan sağlamak amacıyla 07.08.1997 gün ve 497 sayılı Orman Bakanlığı'nın oluru ile bitişik 50.000 m2'lik bir alan daha üniversitemize tahsis edilmiştir. Bu alanda diğerlerinde olduğu gibi Orman Bakanlığı elemanları tarafından sınır tespiti yapılmak suretiyle tarafımıza teslim edilmiş, belirlenen sınırlar tel örgü veya görülen lüzum üzerine beton ve taş duvarlarla çevrilerek koruma altına alınmıştır. Belirlenen bu sınırlar her yıl Orman Bakanlığı elemanlarınca periyodik olarak denetlenmiştir.

-Tesisin kanalizasyon sistemi 3.5 km mesafe inşaat altyapısıyla Kızılcahamam Belediyesi ana kanalizasyonuna bağlanmış ve bu aşamada termal tesis kazandırılmıştır. Bir uygulama oteli olmasının yanı sıra 1996 yılından bu yana ülkemizde özellikle uluslararası düzeyde yapılan bilimsel toplantılara ev sahipliği yapan Patalya Oteli, Kızılcahamam'ın gelişimine de önemli ölçüde katkıda bulunmuştur.

-Bütün bu düzenlemeler yapılırken hiçbir ağaca zarar verilmediği gibi yüzlerce ilave ağaç dikimi gerçekleştirilerek, ormana orman katılmıştır. Kaldı ki, tahsisli alanların tarafımızdan teslim alındığı tarihlerde de mevcut ağaçlar Orman Bakanlığı elemanları tarafından tek tek işaretlenmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber